Jep, vain Seta-sertifioitu puhe sallittu

Suomessa sukupuolesta ja seksuaalisuudesta saa näemmä puhua, mutta vain jos puhe on seta-sertifioitua. Muiden äänien kuuluminen jostain syystä ei sovi tähän moniääniseen yhteiskuntaan.. Aasinhattua sovitellaan päähän jo siitä, jos et laula samassa kuorossa: sukupuolia on seitsemän miljardia. https://vaestoliitonblogi.com/2016/02/26/sukupuolia-on-seitseman-miljardia/

Valtamedian tapa uutisoida gender-kriittisiä näkemyksiä on vähintäänkin, noh mielenkiintoinen.Ekologian ja evoluutiobiologian professori Johanna Mappes otettiin kommentoimaan Päivi ja Niilo Räsäsen tuoretta kirjaa ”Mistä on kysymys? Avioliitto” ja hän esittää, että tieteen pohjalta emme voi sanoa sukupuolia olevan kaksi. On tiede aika heikolla pohjalla, jos kolmevuotias Onni Petteri osaa kesämökin saunassa luennoida professoreita paremmin sukupuolisuudesta: Äiti on tyttö ja isi on poika.

Olivatko kaikki vallitsevaa sukupuolikäsitystä edustavat, tieteentekijöiden enemmistön edustajat kesälaitumilla? He, jotka olisivat iskeneet nyrkin pöytään ja kajauttaneet ilmoille sumeilematta: ”Sukupuolia on tosiaan kaksi. Raamattu on tässä kohtaa ihan samoilla linjoilla kuin anotomian kirja, lainsäädäntömme ja käytännön toiminta synnytysosastoilla. Jäikö vielä jotain kysyttävää arvon toimittajalle?”
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paivi-rasanen-avioliitto-kirjassaan-on-julmaa-jos-homoutta-ei-sanota-synniksi-tutkija-hamillaan-nakemyksista/5971354(”Aavistuksen” sensaationhakuinen otsikko MTV:ltä. Kristillinen seksuaalietiikka on Suomessa selvästi tabu ja tunnustukselliset kristityt painetaan mutaan alvariinsa..)

Kansanedustaja Antero Laukkasen perusteltu kantelu oikeuskanslerille ”Tasa-arvotyö on taitolaji”- oppaasta sai Ylen uutisoinnissa ihan uudet, räikeät sävyt. Asia jäi taka-alalle, kun toimittaja ilmeisesti näpytteli omat ennakkoluulonsa ruudulle.
http://yle.fi/uutiset/opetushallituksen_opas_johti_kanteluun__transihmisista_kertominen_nahdaan_tasa-arvorikkomuksena/9001992

Täältä sen sijaan voit lukea, mitä toimittaja luuli Laukkasen tarkoittaneen ja mitä tästä toimittajan tulkinnasta on mieltä vihreiden Timo Kilpiäinen http://taukovihko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219599-miksi-kansanedustajaa-kiinnostaa-koululaisten-seksuaalisuus.

Oppaan perusongelma on se, että se ei noudata tasa-arvolakia vaan häivyttää nais- ja miessukupuolen sekavaan käsiteviidakkoon. Tästä syystä se varmaan kansanedustajaakin kiinnostaa.

Suosittelen lukemaantäältä, mitä kantelukoskee: http://www.kd.fi/2016/07/04/laukkanen-teki-kantelun-opetushallituksen-tasa-arvo-oppaasta/ Jutun lopussa linkki Laukkasen tekemään kanteluun, joka on kokonaisuudessaan erinomainen kannanotto.
 

Ps.Muistan etäisesti ajan, jolloin oli vielä sallittua olla asioista eri mieltä kunnioittavassa hengessä ja uutisoinnissa pyrittiin objektiivisuuteen. Näinkö unta?