Kas kummaa, sukupuolia on kaksi (osa 2)

Perussuomalaisten Nuorten #tyttö_poika –sukupuolikampanja on herättänyt paljon kohua –turhaan.Kampanjan aihe on toki poliittisesti erittäin kuuma, kuuminta hottia suorastaan. Perussuomalaisten nuorisojärjestön teilaaminen sosiaalisessa mediassa kielii niin huonosta keskustelukulttuurista kuin (tahallisesta) väärinymmärryksestäkin. Sukupuolen kaksijakoisuudessa ei ole kysymys stereotypioista vaan biologiasta: on naissukupuolisia ja miessukupuolisia henkilöitä. Sukupuolia on siis kaksi. Sukupuoli-termiä on uudelleen määritelty koskemaan myös sukupuolirooleja ja sukupuolen ilmaisua. Se on johtanut vain hämmennykseen ja siitä kaikki tämä kohu osittain nousee.

Lääketiede ja Suomen laki tunnustaa sen yksiselitteisen tosiseikan, että sukupuolia on kaksi. Sukupuoli-identiteetin häiriön ja sukupuolielinten kehityshäiriöt lääketiede yhtä lailla tiedostaa ja tunnustaa.
Nämä eivät ole toisiaan pois sulkevia asioita. Sukupuolen juridinen vahvistaminenkaan ei tätä muuksi muuta, sillä sukupuolen voi vahvistaa vain naiseksi tai mieheksi.

Ihmisarvo ei perustu henkilön sukupuoli-identiteettiin vaan siihen, että ihminen on olemassa. Ihmisarvo kuuluu kaikille, myös itsensä intersukupuolisiksi tai transsukupuolisiksi määritteleville ihmisille. Tätähän #tyttö_poika-kampanja ei mitenkään kiistä! Kampanjasta nousseessa kohussa on pitkälti kysymys siitä, ettei pidetä poliittisesti korrektina ilmaista vallitsevaa sukupuolikäsitystä: olemme naisia tai miehiä. Se, ettei omaa sukupuolta tarvitse valita johtaa pääsääntöisesti levolliseen olemiseen. Ne, jotka kipuilevat oman sukupuoli-identiteetin kanssa tarvitsevat tukea. Jos kyseenalaistamme sukupuolen kaksijakoisuuden, kyseenalaistamme kaikkien ihmisten sukupuolen. Pelkäänpä, että jos ajatus sukupuolen omavaltaisesta määrittämisestä valtavirtaistuu, tapaamme yhä useampia sukupuoli-identiteetistään epävarmoja ja ahdistuneita ihmisiä.

Demarinuoret toteavat #tyttö_poika-kampanjasta näin:" Perussuomalaisten Nuorten kampanja on avoimesti syrjivä, väheksyy tutkimustietoa ja lietsoo turhaa vastakkainasettelua. Käsitys vain kahdesta sukupuolesta on vanhentunut ja ahdasmielinen. Lisäksi se on äärimmäisen loukkaava", Demarinuorten varapuheenjohtaja Petra Peltonen lataa." Millä oikeudella tämä järjestö kieltää ihmisiltä oikeuden ilmaista sukupuoltaan haluamallaan tavalla? Ei ole keneltäkään itsensä tytöksi tai pojaksi tuntevalta pois, että on myös erilaisia ihmisiä." Demarinuoret kannattaa kolmannen juridisen sukupuolen käyttöönottoa.” http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/lukiolaisten-liiton-puheenjohtaja-ps-nuorten-kampanja-aiheuttaa-paljon-mielipahaa-1.139405

On huolestuttavaa, että osa nuoresta sukupolvesta on omaksunut kritiikittömästi (gender)ideologisen sukupuolikäsityksen ja retoriikan, jossa vallitseva ja aidosti tieteeseen pohjautuva sukupuolikäsitys leimataan syrjiväksi, ahdasmieliseksi ja vanhentuneeksi. Ei ole mitään loukkaavaa siinä, että sanotaan: toiset ovat tyttöjä ja toiset ovat poikia. Koska se on totta.No mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Kehitysbiologian professori Hannu Sariola Helsingin yliopistosta tyrmää #tyttö_poika-kampanjan, kertoo punavihreiden ikioma julkaisu Helsingin Sanomat: ”Hannu Sariolan mielestä perussuomalaisten näkemys on ”propagandaa” ja ”ultrakonservatiivinen näkemys”. http://www.hs.fi/elama/a1456374176599 Tämä kaikki lausutaan tieteen nimissä, vaikka se on täysin poliittinen julistus. Vaikka olisit ultraliberaali, voit todeta, että sukupuolia on kaksi. Biologia kun ei ole riippuvainen poliittisista intresseistä.

Nytmonilla foorumeilla pelotellaan, ettei saisi ilmaista tällaista asiaa: aivan kuin olisi vaarallista tai kiusaamista todeta sukupuolia olevan kaksi.  En hyväksy tällaista vaientamiseen tähtävää retoriikkaa.

Kiitos Perussuomalaiset Nuoret herättävästä ja positiivisesta kampanjasta: Nuorissa on tulevaisuus! http://www.ps-nuoret.fi/uutiset/tiedote-perussuomalaiset-nuoret-aloittaa-tanaan-tytto_poika-sukupuolikampanjan