Typeryyden ja pinnallisuuden aikakausi?

Tullaanko 2010-luku muistamaan typeryyden ja pinnallisuuden aikakautena? Aikakautena, jolloin asioista keskustellaan tympeästi pintatasolla pysyen ja tietämättömyyteen paeten. Kriittiseen ajatteluun kannustetaan koululaitoksissa, mutta järkiperäistä kriittistä ajattelua saa hakemalla hakea keskustelupalstoilta ja joskus jopa päättäviltä tahoilta. Perusteeton, kaiken periaatteellinen kyseenalaistaminen ei ole kritiikkiä, vaan se on silkkaa typeryyttä. Veroparatiisien ylläpitämiseen osallistuvat voivat kai kohta puolustautua yksinkertaisesti kysymällä: mikä verotus?

Eräs Ylen toimittaja väitti taannoin, että mm. opetuskäyttöön tarkoitetut nuket sikiöistä luonnollisessa koossa ovat abortin vastustajien propagandaa. Oikeaa, tosiasioihin perustavaa tietoa sikiön kehityksestä kutsutaan propagandaksi. Elämme niin 2010-luvulla..

Opetushallitukselta ei saa vastausta siihen, kuinka monta sukupuolta ihmisellä on ja mihin perustuen niitä olisi enemmän kuin kaksi. Pian oppilaatkin ovat ihan pihalla elämän realiteeteista ja terve sukupuoli-identiteetin kehitys vaarantuu.http://aitoavioliitto.fi/uutiset/kotimaa/opetushallitus-ei-tieda-montako-sukupuolta-ihmisella-on/

Pinnallisen keskustelun tunnistaa helposti siitä, että heitetään yksittäisiä poliittisia voimasanoja: tasa-arvo, yhdenvertaisuus, tasa-arvo, ihmisoikeus.. Ilman, että perustellaan millä lailla tasa-arvo toteutuu siinä tai tässä asiassa. Yksi pinnallisen keskustelun tuntomerkki on minäkeskeinen lähestymistapa:”mitä se on sinulta pois? "

Kaiken yhteiskunnallisen päätöksenteon tulisi perustua tietoon ja siihen täytyy liittyä myös syvällistä keskustelua. Avioliittolain muutos tahdon- aloitteen pohjalta on malliesimerkki siitä, miten näin ei aina toimita: tahdon2013-aloitteen vaateet eivät perustuneet tietoon ja keskustelu sen ympärillä oli pinnallista, joskin aika agressiivista ”all you need is love (+ shut up) ”- tyyppistä sananvaihtoa.

Olen silti toiveikas, sillä 2010-luku voidaan muistaa myös siitä, että vasta-aloite kumosi avioliittolain muutoksen ja avioliittoinstituution maine putsattiin pelottomien kansanedustajien myötävaikutuksella. Tämä vuosi on merkittävä vuosi, sillä Suomelle on nyt annettu lisäaikaa katsoa, mille maaperälle askeleet otetaan: eduskunta tulee tänä vuonna äänestämään uudelleen avioliittolain muutoksesta.

Ps.
Tänä vuonna voi tukensa EU-tasolla osoittaa naisen ja miehen väliselle, aidolle avioliitolle allekirjoittamalla kansalaisaloite täällä: https://signatures.mumdadandkids.eu/