Ylösnousseen todistajat murhan ja pilkan kohteena

Kristityt ovat vainotuin ihmisryhmä koko maailmassa. 65 maassa vainotaan kristittyjä, 350 miljoonaa elää vainottuna ja (vähintään) 7000 kuoli uskonsa tähden vuonna 2015. http://opendoors.fi/ Länsimaissa tästä ilmiöstä likimain vaietaan, samanaikaisesti mediassa kyllä pilkataan avoimesti kristittyjä.

Olen huomannut, kuinka Suomessakin asenne kristittyjä kohtaan on kiristynyt viime aikoina. Puheet siitä, että kristityt uskoisivat mielikuvitusolentoon tai satukirjaan osoittavat sivistyksen puutetta sekä kunnioituksen puutetta kristittyjä kohtaan. Tällaisia kommentteja saa alvariinsa lukea blogien kommenttiosastoista. Aidosti moniarvoisessa yhteiskunnassa eri lailla ajattelevat ja uskovat ihmiset kunnioittavat toisiaan. Ei pidä tahallisesti pilkata toisen pyhintä.

Yhä useammin kuulee myös julkisesti esitettävän vaateen, ettei kristityn usko ja vakaumus saisi näkyä politiikassa tai työelämässä. Unohdetaan, etteivät kaikki jaa ateismia tai virheellisesti ajatellaan uskonnottomuuden olevan itsessään neutraalia. Kristityillä on oikeus toimia haluamassaan ammatissaan ja toimia omalta arvopohjaltaan –siinä missä kaikilla muillakin. Halu rajoittaa kristityn vaikutuspiiriä kielii kielteisestä asenteesta kristittyjä kohtaan ja lyö kristittyihin kakkosluokan kansalaisen leiman.

Kirjoittaessani kristityistä tarkoitan nyt henkilöitä, jotka uskovat Jeesuksen olevan ylösnoussut Vapahtaja.Henkilöistä, jotka elävät uskoaan todeksi sitoutumalla Raamatun ilmoitukseen Jumalan tahdosta.
En kirjoita nyt nimi- tai kulttuurikristillisyydestä, mikä usein jätetään rauhaan sen hajuttomuuden ja värittömyyden vuoksi.

Kristittyjen toistuva mustamaalaminen mediassa suvaitsemattomiksi ja typeriksi on valheellista, perusteetonta että vahingollista. Ei tulisi myöskään koskaan puhua äärikristillisyydestä, sillä se rinnastuu ihmisten mielissä ääri-islam- ilmaisuun. Raamattuun sitoutuva ”äärikristitty” ei ryhdy terroristitekoihin, vaan hän kääntää toisen posken kun häntä lyödään! Virheellisen ja värittyneen tiedon toistuva esillä pito ei ole yhdentekevää, koska monien ihmisten ymmärrys kristinuskosta perustuu median antamaan kuvaan. Kristittyjen vainon siemen on kylvetty, kun yleinen ilmapiiri on muuttunut kristittyjä kohtaan yksipuolisen kielteiseksi. http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/johan-candelin-pienet-askelet-voivat-johtaa-vainoon/

Minä uskon, että Jeesus on ylösnoussut Vapahtaja. Tämän saman uskon takia 72 ihmistä murhattiin 27.3 Pakistanissa islamistisen Taliban-järjestön toimesta.

http://yle.fi/uutiset/pakistanissa_raju_pommi-isku_kesken_paasiaisen_vieton_yli_60_kuolleesta_paaosa_naisia_ja_lapsia/8771399

Kristittyjen vainon liekki ei ole sammunut.