Avioliittolain muutos pilaa kirkon, jos kirkko sen sallii


Kuulen ympäri Suomea evankelis-luterilaisen kirkon jäseniltä pettyneitä puheenvuoroja. Heille on kerrottu omien kirkkoherrojensa suulla, että seurakunta rinnastaa nais- ja miesparien liitot avioliitoiksi, rukoilee jumalanpalveluksen messussa samaa sukupuolta olevien avioparien puolesta ja antaa kirkkotilan nais- ja miesparien häätilaisuuksiin. Kirkon liberaali siipi heittää märän rätin monen seurakuntalaisen kasvoille ja julistaa sukupuolineutraaliuden ilosanomaa niille, jotka tulevat kirkkoon kuullakseen Raamatun opetusta. Muutosta perustellaan muutoksella, jota ei ole edes tapahtunut. Useat kirkon työtekijät ja seurakuntalaiset miettivät parhaillaan, mitä tehdä tämän sateenkaarivyörytyksen edessä.

Jos kirkkoherrat kysyvät, mikä on kirkon virallinen avioliitto-linja, niin eipä ole ihme, ettei moni seurakuntalainenkaan enää ole varma kirkon kannasta. Pidän varsin röyhkeänä sitä, että kirkon sisälle luodaan uusia käytäntöjä ilman niitä oikeuttavaa päätöstä.  Avioliittokäsityksen muuttaminen edellyttäsi kirkolliskokouksen määräenemmistön kannatusta. (Sitä ei ole todennäköistä saavuttaa ainakaan tällä hetkellä.) Jos määräenemmistö joskus löytyisi, niin se kertoisi (Raamatun) sisälukutaidon puutteesta. Raamatun opetus avioliitosta naisen ja miehen välisen liittona on hyvin selkeä.

Avioliittolain muutoksen ajajat toistamiseen korostivat, että avioliittolain muutos ei vaikuta kirkkoon. Ai ei? On absurdia, että esimerkiksi Savonlinnassa sateenkaariaktivistit "naulasivat" omia teesejään kirkon oveen syyttäen seurakuntaa eriarvoisuuden ylläpitämisestä. Miksi?  Kaikki tämä vain kirkon avioliittokäsityksen vuoksi.

http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/mielenosoittajat-teippasivat-syrjinnan-vastaisia-teeseja-kirkon-oveen-savonlinnassa

Avioliittolain muutos tulee punnitsemaan, onko kirkossa vielä uskoa. Sukupuolineutraali avioliittokäsitys on täydellisessä ristiriidassa Raamatun ihmiskäsityksen, luomisjärjestyksen ja avioliittokäsityksen kanssa. Tämän kieltäminen on teologista epärehellisyyttä. On jotenkin helpompi ymmärtää ateistia, jolle Raamattu ei merkitse mitään kuin sellaista ihmistä, joka korostaa arvostavansa Raamattua ja silti hän kiistää sen opetukset ja niiden pätevyyden. Sitä kutsutaan kristillisissä piireissä suden pukeutumiseksi lampaan vaatteisiin.

Kirkon kohtalon hetket ovat n-y-t.
Rohkaiskaamme siis kirkon työntekijöitä pitämään kiinni naisen ja miehen välisestä, aidosta ja oikeasta avioliitosta. Siitä on nimittäin tehty nyt harvinaisen vaikeaa.
 

Uskonpuhdistuksen juhlavuotena,
Susanna

 

2. On turha oma voimamme vääryyden valtaa vastaan. Me turman vallat voitamme Herrassa ainoastaan. Hän, Kristus, kuningas, on voitonruhtinas, lyö joukot helvetin, ne tallaa jalkoihin ja voiton meille saattaa.3. Jos täyttyisikin maailma nyt valheen enkeleistä, niin pimeys ei voittoa kuitenkaan saisi meistä. Ne olkoot raivoissaan ja syöskööt kiukkuaan. Nyt valheen vallat on jo saaneet tuomion. Ne yksi sana kaataa.  4. Se sana seisoo vahvana, ne ei voi sitä kestää. Kun kanssamme on Jumala, ken meiltä voiton estää? Jos veis he henkemme, osamme, onnemme, ne heidän olkohon, vaan meidän iät on Jumalan valtakunta.   Martti Luther n. 1528. Ruots. 1536. Suom. Jaakko Finno virsikirjaan 1583. Uud. Elias Lönnrot 1864. Uud. komitea 1886.2.
On turha oma voimamme
vääryyden valtaa vastaan.
Me turman vallat voitamme
Herrassa ainoastaan.
Hän, Kristus, kuningas,
on voitonruhtinas,
lyö joukot helvetin,
ne tallaa jalkoihin
ja voiton meille saattaa.3.
Jos täyttyisikin maailma
nyt valheen enkeleistä,
niin pimeys ei voittoa
kuitenkaan saisi meistä.
Ne olkoot raivoissaan
ja syöskööt kiukkuaan.
Nyt valheen vallat on
jo saaneet tuomion.
Ne yksi sana kaataa.

4.
Se sana seisoo vahvana,
ne ei voi sitä kestää.
Kun kanssamme on Jumala,
ken meiltä voiton estää?
Jos veis he henkemme,
osamme, onnemme,
ne heidän olkohon,
vaan meidän iät on
Jumalan valtakunta.


Martti Luther n. 1528. Ruots. 1536. Suom. Jaakko Finno virsikirjaan 1583. Uud. Elias Lönnrot 1864. Uud. komitea 1886.