Vastine mielipidekirjoitukseen: Ei laiteta sanoja toisen suuhun


Heli Nummelin 10.10. Mäntsälän Uutisissa kertoo iloitsevansa sananvapaudesta, ja niin teen minäkin.

Olen silti aiheellisesti huolissani siitä, miten sananvapaus Suomessa toteutuu.

Sananvapaus on demokratian kulmakiviä ja on siksi täysin kestämätöntä, että ei-setasertifioitujen näkemysten julki tuomisesta rangaistaan työpaikan menettämisellä, kuten Ruotsalan Akin tapauksessa. Nummelin ei näytä näkevän mitään ongelmaa tämänkaltaisissa tilanteissa.

Nummelin väitti, että olisin esittänyt ”homoseksuaalisen henkilön muuksi muuttamisen olevan mahdollista ja tarpeellista”. Näin en ole missään todennut. Väite on siis epätosi. Ei ole oikein laittaa sanoja toisen suuhun.

Sukupuolen moninaisuus taas on epätarkka termi, millä tarkoitetaan mitä milloinkin.

Ihmiset ovat sukupuoleltaan naissukupuolisia eli hedelmöittyviä tai miessukupuolisia eli hedelmöittäviä ja tämä on kiistaton tieteellinen tosiasia.

Sukupuoli-identiteetti tarkoittaa ihmisen kokemusta omasta sukupuolestaan. Ihmisen tunne tai kokemus ei määritä sukupuolta.

Nummelin kirjoitti: ”Tiedon pitäisi kuitenkin lisätä ymmärrystä ja auttaa meitä päivittämään käsityksiämme.”

Mikä on se uusi tieto, jonka perusteella olisi väärin sanoa, että ihmiset ovat naisia tai miehiä?

Ei sukupuolielinten kehityshäiriöt (intersukupuolisuus) tai yleistyneet sukupuoli-identiteetin häiriöt muuta peruskuviota miksikään: sukupuolia on kaksi.

Toisin kuin Nummelin väittää, ei ole kyse mistään ajatusmalliin opettamisesta, jos näkee sukupuolen biologiaan perustuvana.

Nummelin viittasi kristillisen maailmankuvan aikaisemmin olleen epätieteellinen, ottaen esimerkiksi litteän maan.

Kemian tekniikan diplomi-insinööri Tuomas Kangasniemi on todennut asiasta Areiopagin kolumnissaan: ”Kaikkiaan keskiajalta tunnetaan kymmenittäin pallomaisen Maan puolesta kirjoittaneita kristittyjä oppineita. Itse olen laskenut 38 nimeä Stuttgartin yliopiston kirjallisuuden professori Reinhard Krügerin kokoamalta listalta.”

No, eipä siitä sen enempää.

Heli Nummelin kirjoitti myös seksuaalivähemmistöjen kohtaamasta syrjinnästä ja miten sitä on tapahtunut holokaustinkin aikana. Paheksun yhtä lailla kaikkea syrjintää, kohtasipa sitä kuka tahansa, koska kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia.

On tärkeää kuitenkin ymmärtää, ettei tasa-arvo edellytä kaikkien kuviteltavissa olevien yhteiselämän muotojen pitämistä avioliittoina.

Avioliiton rajaaminen miehen ja naisen väliseksi ei ole Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen eikä Suomen perustuslain mukaan syrjintää.

Meillä oli tasa-arvoinen avioliittolaki jo ennen avioliittolain muutosta.

Sukupuolineutraali avioliittokäsitys ei tunnusta lapsen ihmisoikeutta tuntea isäänsä ja äitiänsä ja kasvaa näiden hoidossa.

Aidon avioliiton kannattaminen, biologisen todellisuuden tunnustaminen ja kristillisiin arvoihin nojaaminen ei ole vaarallista, vaan vakaan yhteiskunnan rakentamista.

Ei pidä sanoa hyvää pahaksi.


Lukijalle taustatiedoksi:
Nummelin kirjoitti mielipidekirjoituksen luettuaan haastatteluni Mäntsälän Uutisista.
Voit lukea sen täältä:

https://www.mantsalanuutiset.fi/artikkeli/706999-kristittyjen-sanavapaus-koivulan-huolena