Mistä on kyse Aito avioliitto ry:n kouluesitteessä?

19.4.2018


Aito avioliitto ry:n yli tuhanteen peruskouluun lähetetystä sukupuolta koskevasta esitteestä keskustellaan eri foorumeilla ja on siitä on uutisoineet ainakin Kotimaa24, Demokraatti ja Hufvudstadsbladet. HBL:lle kommentoin asiaa näin: ”Miksi teimme esitteen ja lähetimme useisiin peruskouluhin?

Esitteellä haluamme tukea opettajia ja rehtoreita pitäytymään biologiaan perustuvassa sukupuolikäsityksessä sekä rohkaista luomaan sukupuoliystävällistä ilmapiiriä kouluihin, jossa on tilaa erilaisille tytöille ja pojille. Oppilaita ei pidä hämmentää väitteillä, että sukupuolen voisi itse valita tai että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi. ”


Esite on tiivis tietopaketti sukupuolesta ja sukupuoli-identiteetistä, johon voit itse tutustua täältä:
http://aitoavioliitto.fi/wp-content/uploads/AitoavioliittoKOUES18screen.pdf
Ei kannata jäädä kuulopuheiden varaan.Toisin kuin jossakin sosiaalisen median kentillä on väitetty, niin esite ei hyökkää ketään vastaan. Erilaiset tytöt ja pojat voidaan koulussa huomioida ilman, että käytetään epämääräistä sukupuolen moninaisuus-käsitettä, johon liittyy tällaiset väittämät: sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi tai sukupuolen voi itse määritellä.


Puheevuoro-blogissaan Vesa Matti Louekoski yritti tuoreeltaan ampua alas, jälleen kerran, Aito avioliitto ry:n ja tällä kertaa kouluesitteen. Blogi vilisee paikkansa pitämättömyyksiä. Louekoski kirjoitti mm. ”Yhdistys on tullut tunnetuksi koululaisten vanhemmille suunnatusta Seta-kiellosta” Se ei ole yhdistyksen sivusto.

Demokraatti-julkaisun mukaan Aito avioliitto ry rynnii kouluihin ja Louekosken mukaan häiriköi kouluja. Aito avioliitto ry sen sijaan lähetti esitteen postitse ja haluaa herättää keskustelua koulujen sukupuoli-opetuksesta. Lasten ja nuorten oikeus on kasvaa tytöistä naisiksi ja pojista miehiksi eikä tätä oikeutta saa horjuttaa sateenkaariliikkeen sukupuolikäsityksellä, jonka nyt niin kovin auliisti ja kritiikittömästi on Opetushallituskin omakseen ottanut.

Olen lukenut useita kommentteja, joissa väitetty esitteen sisältävän yhdistyksen ideologisen käsityksen sukupuolesta. En halua ottaa noin isoa kunniaa asiasta, joka on täysin riippumaton Aito avioliitto ry:stä, sillä yhdistys ei ole keksinyt sukupuolen kaksijakoisuutta. Sen voin todeta ja ilolla toteankin (kuten esitteessä): olemme naisia tai miehiä, tyttöjä tai poikia ja se ei ole ongelma.