Oikeistoradikalismiako —vain nainen synnyttää

5.4.2018


Odotettu ”vastine” kirjoitukseeni ”Valeuutisten isä ja äiti” ilmestyi Vesa-Matti Louekoskelta 5.4.2018. Oikeistoradikalistiksi pääsee näemme nyt jo sillä, että toteaa vain naisten synnyttävän.

Kirjoituksessani 4.4 kritisoin YLE:n ideologisesti värittynyttä uutisointia: ”Yle sortuu valeuutisointiin uutisoidessaan 4.4.2018 ”Raskaus sujui ongelmitta, kertoo lapsen synnyttänyt isä.”
http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253300-valeuutisten-isa-ja-aiti

Louekosken mukaan hyökkäsin uutisen perhettä vastaan, mikä on käsittämätön ja täysin perusteeton väite. ”Tuosta vaan, ilman pienintäkään myötätunnon hiventä tai omantunnon tuskaa, Aito avioliitto-yhdistyksen puheenjohtaja ja Kristillisdemokraattien paikallispoliitikko Susanna Koivula hyökkää yksityiselämän suojaa nauttivaa suomalaista perhettä vastaan eilisellä kirjoituksellaan. http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253335-merkitse-tama-paiva-muistiin

Perhe on itse tuonut poikkeuksellisen tilanteeseen julkisuuteen: transmies on synnyttänyt lapsen. Eikö kansalainen saisi kommentoida valtakunnallista uutista? En koe omantunnontuskia siitä, että analysoin tapaa, jolla YLE meitä valisti: Mies synnytti.

Kirjoituksessani korostin:”Kaikkia äitejä tulee kohdella, ja näin varmasti tapahtuukin, tasapuolisesti terveydenhuollossa, vaikka jollakin heistä olisi juridisena sukupuolena mies.” En suhtaudu kielteisesti sukupuolivähemmistöihin, vaan värittyneeseen uutisointiin.

Louekoski kirjoitti:”Aito avioliitto-yhdistys levittämine ennakkoluuloineen liimautuu saumattomasti vähemmistövastaisuutta eräänä tavaramerkkinään pitävään oikeistoradikalismiin.”

Louekoski haluaa sitkeästi leimata Aito avioliitto ry:n puheenjohtajineen päivineen jonkinlaiseksi äärijärjestökseksi. Perusteeksi riittää hänelle tällaisten tavallisten, vaarattomien ja totuudenmukaisten näkemysten ilmaiseminen: Miehet eivät synnytä, lapset tarvitsevat äitiä sekä isää, sukupuolia on kaksi tai, että avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto..

Louekoski jatkaa: ”Aito avioliitto-radikalismin kielteinen vaikutus esimerkiksi sateenkaarinuorten hyvinvointiin on näkyvissä." Hän linkittää väitteensä tueksi YLE:n asenteellisen uutisen 23.2, jossa sanottiin näin Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja Mikko Väisäsen taholta: ”Sateenkaarinuoren vanhemmat ovat saattaneet toimia aktiivisesti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan Aito avioliitto -liikkeessä." Yksittäisen sateenkaarinuoren vanhemmat ovat ehkä olleet mukana kansalaisaloite- kampanjassa. Allekirjoittaneita oli yli 106 000. On mahdollista, että joku vanhempi ei ole osannut toimia vanhempana rakentavalla tavalla nuortansa kohtaan. Tällä perusteella ei voi kuitenkaan yleistää tai todistaa, että tietty poliittinen katsontakanta tai vakaumus heikentäisi itsensä seksuaalivähemmistöön lukevien nuorten hyvinvointia.

”Koivulan kaltainen poliittista uraansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vastaisilla asenteilla siivittävä vaikuttaja on kaukana viattomuudesta.”

Se, etten jaa sateenkaariliikkeen näkemyksiä avioliiton sukupuolineutraalisuudesta tai sen sukupuolikäsitystä on selkeästi kova pala Vesa-Matti Louekoskelle. Hyvä on myös tiedostaa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen paristakin löytyy ihmisiä, jotka jakavat näkemyksiäni.

On täysin mahdollista kunnioittaa sukupuolensa erilailla kokevia tai samasta sukupuolesta kiinnostuneita ihmisiä, vaikkei esimerkiksi uskoisi miesten synnyttävän lapsia. Aion tehdä niin jatkossakin, vastaväitteistä huolimatta.