Eduskunnan uusi mahdollisuus

Yli 50 000 ihmistä on nyt sanonut kyllä avioliittoinstituutiolle ja kansalaisaloitteelle, joka pyrkii palauttamaan avioliittolain naisen ja miehen väliseksi. 50 000 nimen rajapyykki on tänään ylitetty ja eduskunta pääsee ottamaan uudelleen kantaa avioliittolakiin. Avioliittolaista ei tarvitse tulla ikiliikkujaa, sillä voimme aidon rehellisesti todeta, ettei ole perusteltua muuttaa avioliittoinstituutiota sukupuolineutraaliksi. Rekisteröity parisuhdelaki turvaa jo tällä hetkellä samaa sukupuolta olevien pariskuntien oikeudet. Tänään on ilon päivä ja alla olevat ”neutraalit” ja ”puolueettomat” otsikot kansalaisaloitteesta lähinnä hymyilyttävät.

Aamulehti 17.7

”Tasa-arvoista avioliittolakia vastustava kansalaisaloite”

Helsingin Uutiset 18.7

”Avioliittolaki uudestaan eduskuntaan – ei-kampanja keräsi 50.000 nimeä”

Naisen ja miehen välinen avioliittolaki on jo tasa-arvoinen, koska sen voivat solmia kaikki samoilla ehdoilla. Avioliiton uudelleen määrittelyn tielle lähdettäessä astutaan valtaviin ongelmiin, koska meidän pitäisi hyväksyä mm. seuraavat asiat; lapsen oikeus omiin biologisiin vanhempiinsa kyseenalaistetaan, uskonnon
-ja sananvapautta rajoitetaan, painostus kristillisiä yhteisöjä kohtaan niin sisältä kuin ulkoapäin lisääntyy ja radikaalit vaatimukset avioliittolain muuttamisesta jopa lukumääräneutraaliksi ilmaantuvat. (Perusteluina väläytellään jo nyt polyamoria-suhteita sekä monikulttuurisuutta.)

Nyt vaaditaan maamme päättäjiltä rohkeutta ja selkärankaa laittaa stoppi tahoille, jotka haluavat määritellä avioliiton omilla ehdoillaan. Lainsäädäntöä tulee tehdä tosiasioihin peilaten, ei mielikuvamainonnan harhakuviin tukeutuen. Tahdon-kampanja ei ajanut tasa-arvoista avioliittolakia, sillä sellainen meillä on jo olemassa.

Lainaus kansalaisaloitteen kansainvälinen vertailu-osiosta:

”Valtaosassa Euroopan unionin jäsenvaltioita, 18 maassa 28:sta, esimerkiksi Saksassa, avioliitto on edelleen vain miehen ja naisen välinen liitto.

Nykyinen avioliittolaki on YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen avioliittoa käsittelevän artiklan 16 sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen artiklan 12 mukainen.”  Lähde: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175

Suomi olkoon jatkossakin yksi niistä maista, joissa avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto.
--
Julkaistu aiemmin Uusi Suomen Puheenvuoro-blogissani 18.7.2015