Itävalta hylkäsi sukupuolineutraalin avioliittolain

Itävallan kansallisneuvosto äänesti lakialoitteesta avioliiton avaamiseksi samaa sukupuolta oleville pareille, 110 vastaan ja 26 puolesta. Itävallassa päättäjät pitivät rohkeasti avioliiton ja lasten puolia, kun sukupuolineutraali avioliittolaki torpattiin selkein luvuin. Uutisointi Itävallassa kaatuneesta sukupuolineutraalista avioliittoa koskevasta lakialoitteesta oli mitätöntä suomalaisessa mediassa. Irlannin hyväksyttyä sukupuolineutraalin avioliittolain, oli siitä kyllä pian tieto suomalaisissa valtamedioissa. Miksi näin? Ehkäpä pyritään luomaan kuvaa spn-avioliittokäsityksestä vastustamattomana valloittajana, jonka edessä ei kannata kuin heittäytyä punaiseksi matoksi ja antaa sen tulla. Itävallan tapaus osoitti sen, että jos poliittista tahtoa löytyy, niin avioliitto voidaan säilyttää aidosti sellaisena kuin se on.

Avioliiton uudelleen määrittelyllä pyritään hakemaan hyväksyntää homoseksuaalisille suhteille, vaikka avioliittolaissa on kyse avioliitosta, ei mielipidegallupista koskien seksuaalivähemmistöjä. Avioliittolain muuttamisella sukupuolineutraaliksi pyritään myös kiistämään perinteisen ydinperhemallin edut. Seksuaalivähemmistöjen oikeudet voidaan taata ilman avioliittoinstituution uudelleen määrittelyäkin. Kaikki ihmiset ovat lain edessä samanarvoisia, vaikka kaikkia erilaisia suhteita ei laitettaisikaan avioliittolain alle. Avioliittolain muuttaminen sukupuolineutraaliksi ei ole tarpeellista eikä väistämätöntä.

Jos koskaan, niin nyt on aika pysyä lujina täälläkin ja ilmaista tukensa naisen ja miehen väliselle avioliitolle kansalaisaloitteen kautta. Kaikki on mahdollista. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175 ,

--
Julkaistu aiemmin Uusi Suomen Puheenvuoro-blogissani 25.6.2015