Milloin on Suomen vuoro?

Pohjois-Irlannissa leipomo tuomittiin homoaktivistin syrjinnästä, kertoo Helsingin Sanomat  19.5

Mistä tässä kaikessa on oikein kyse?
 

Lainaan Helsingin Sanomien uutista:

"Kakun tilasi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavan Queer Space -järjestön vapaaehtoinen Gareth Lee, joka teki kieltäytymisestä ilmoituksen Pohjois-Irlannin tasa-arvoviranomaiselle. Kakku oli tarkoitus koristella Seesamtie-sarjan Bert ja Ernie -hahmoilla sekä tue homoliittoja -vetoomuksella."

Tässä on kyse syrjinnästä, ei homoaktivistin vaan leipomon omistajien syrjinnästä. Leipomon olisi pitänyt tehdä kakku, jossa kehotettaisiin tukemaan homoliittoja. Yrittäjien oikeus elää vakaumuksensa mukaan tuomittiin syrjintänä. Leipomo ei kieltäytynyt palvelemasta homoseksuaaleja, vaan tekemästä kakkua kyseenomaisella tekstillä. 

Tuomari kieltäytyi kuulemasta pienen pojan huudahdusta (järjen ääntä) : "keisarilla ei ole vaatteita" ja oikeuden sijaan hän edistikin jotain ihan muuta.

Syvästi epäilen, ettei Gareth Leellä olisi ollut mahdollisuutta kävellä toiseen leipomoon. Samaan aikaan en yhtään epäile, etteikö hänen toimintansa olisi ollut tarkoitushakuista; kakuistasi politiikkaa, avioliittonäkemyksestäsi tuomioistuimeen. 

Ahtaat ajat ovat edessä jokaisella, joka ei allekirjoita uutta avioliittokäsitystä avioliitosta sukupuolineutraalina. Milloin kuulemme Suomesta näitä uutisia? Toivottavasti emme koskaan.
 

Kuuntele järjen ääntä ja allekirjoita kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi

http://www.aitoavioliitto.fi/kansalaisaloite
--
Julkaistu aiemmin Uusi Suomen Puheenvuoro-blogissani 19.5.2015