Pian 50 000

Kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi edistyy hyvin. 43 000 henkilöä on sen jo allekirjoittanut.Tämän joukon leimaaminen uskonnolliseksi lahkoksi ei ole uskottavaa. Suomessa on paljon ihmisiä, joille avioliiton säilyttäminen miehen ja naisen välisenä on tärkeää. Heitä ei yhdistä viha, vaan halu asettaa lasten tarpeet aikuisten toiveiden edelle.
 

Minäkeskeisyyden sijaan on katsottava koko kuvaa ja toimittava heikoimpien aseman turvaamiseksi ja siihen tällä kansalaisaloitteella pyritäänkin. Annetaan kaikkien kukkien kukkia- slogan toimii myös tässä yhteydessä: Annetaan avioliiton olla sitä mitä se on. Voimassa oleva avioliittolakimme ei riistä mitään keneltäkään. Tämä tosiasia tuppaa unohtumaan niin kahvipöytäkeskusteluissa kuin viime marraskuussa Arkadianmäelläkin.

Keskustelua viedään sivuraiteille jälleen kerran ja väitetään mitä kummallisempia asioita kansalaisaloitteesta, niin utopistisia että joku voi ne helposti uskoa. Eihän kukaan voisi keksiä jotain niin älytöntä, että vasta-aloitteen teko olisi epädemokraattista tai että kansalaisaloitteesta kertova ilmoitus ei soveltuisi lasten silmille.Kyllä voi. Kummasti muuten lasten silmille näyttää sopivan polyamorian hehkutus Ylellä ja homoeroottiset Finlaysonit tavaratalon näyteikkunassa. Mutta kuva perheestä, jossa on äiti, isä ja kaksi lasta ja tekstinpätkä siitä, että lapsella on oikeus biologisiin vanhempiinsa saa aikaan paheksuvan huudahduksen: kuinka sopimatonta!

Naisen ja miehen välisestä avioliittoinstituutiosta yritetään tehdä keinotekoisesti paha vihollinen, joka pyritään rinnastamaan jenkkityyliin jopa rotusortoon. Kuvitellun vihollisen kimppuun rynnätään suvaitsevaisuus-hymnin soidessa taustalla: Minä niin suvaitsen, paitsi avioliittoinstituutiota, ydinperhettä, eri mieltä olevia... Sukupuolineutraali avioliittolaki kaventaa lasten oikeuksia sekä uskonnon- ja sananvapautta. Spn-avioliittolain kumoamiseen tähtäävä kansalaisaloite pyrkii turvaamaan nämä oikeudet. Kansalaisaloite tulee saavuttamaan vaadittavat 50 000 allekirjoitusta ja täältä voit seurata milloin se tapahtuu:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175
On ollut hienoa nähdä, miten kansalaiset ovat aktivoituneet toreille ja turuille hyvän asian puolesta.Keep up the good work!
--
Julkaistu aiemmin Uusi Suomen Puheenvuoro-blogissani 12.7.2015