Rakkaus totuuteen ei voittanut Yhdysvalloissa

Yhdysvaltojen korkein oikeus päätti perjantaina 26.6.2015 määritellä avioliiton uudelleen äänin 5-4, jolloin kaikissa osavaltioissa avioliitto lakkaa olemasta naisen ja miehen välinen liitto. Tosiasioita ei voida kuitenkaan muuttaa nuijan kopautuksella, ei USA:ssa eikä Suomessa. Avioliitto tarvitsee silti lainsuojan, muutoin se määritellään uusiksi siten, ettei se enää palvele yhteiskuntaa.
 

Korkeimman oikeuden päätöksen uutisoinnin yhteydessä naisen ja miehen välinen avioliittoinstituutio on rinnastettu rotusortoon, mikä kuvastaa hyvin koko instituution täydellistä väärinymmärtämistä. Tällä rotusorto-argumentilla monien mielet on hämärretty ja hyökkäys avioliittoa sekä ydinperhettä vastaan pyritty oikeuttamaan, yhdenvertaisuuden nimissä. Tutkija ja tohtori Ryan T.Andersson tiivistää oivallisesti sen, mikä avioliitto on ja mikä on suurin ongelma sukupuolineutraalissa avioliittokäsityksessä: ”Avioliitto perustuu antropologiseen totuuteen siitä, että miehet ja naiset ovat erilaisia (distinct) ja täydentävät toisiaan, biologiseen tosiasiaan, että lisääntymiseen tarvitaan mies ja nainen sekä sosiaaliseen todellisuuteen siitä, että lapset ansaitsevat äidin ja isän. Avioliiton uudelleen määrittely sukupuolineutraaliksi instituutioksi muuttaa perusteellisesti avioliiton: se tekee tästä suhteesta enemmän aikuisten toiveiden kuin lasten tarpeiden ja oikeuksien mukaisen. Se kertoo valheen, että äidit ja isät ovat vaihtokelpoisia keskenään (interchangeable)". Lähde: http://dailysignal.com/2015/06/26/judicial-activism-from-supreme-court-o...

Ryan T.Andersson ja Gene Schaerr toteavat yhteisessä artikkelissaan, ettei tuomareiden pitäisi sisällyttää omia poliittisia linjauksiaan perustuslakiin ja tämän jälkeen julistaa niitä perustuslain vaatimuksiksi." Lähde: 
http://www.heritage.org/research/reports/2015/03/memo-to-supreme-court-s...

Korkeimman oikeuden annettua päätöksensä, presidentti Barack Obama julisti voitonriemuisena: ”Love wins”, rakkaus voittaa. Aivan kuin naisen ja miehen välinen avioliittoinstituutio olisi muka estänyt rakastamisen aina näihin päiviin asti amerikanmaalla. Naisen ja miehen välistä avioliittoa kannattavat eivät vastusta rakkautta, vaan avioliiton uudelleen määrittelyä. Rakkaus totuuteen ei voittanut Yhdysvalloissa.

Avioliittoinstituutio on pitkän historiansa aikana kannatellut aviopuolisoiden rakkautta tukiessaan naista ja miestä sitoutumaan toisiinsa sekä kannustanut osoittamaan äidin- ja isänrakkautta jälkikasvulle. Suomi voi näyttää hyvää esimerkkiä muille maille Itävallan tavoin, säilyttämällä avioliiton aidosti sellaisena kuin se on. Kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi on käynnissä ja jokaisella suomalaisella täysi-ikäisellä on oikeus allekirjoittaa se ja saada tieto tästä mahdollisuudesta.https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175

--
Julkaistu aiemmin Uusi Suomen Puheenvuoro-blogissani 27.6.2015