Rohkeus rakentaa tulevaisuutta

Yle:n toimittaja arvioi eduskuntapuolueiden vaalivideot ja Kristillisdemokraattien vaalivideosta todetaan näin: "Tämä on kaikista kummallisin video ja sen viesti on ristiriitainen. Siinä todetaan, että puolueella on rohkeus rakentaa tulevaisuutta. Samalla kyse on konservatiivisesta puolueesta."

Konservatiiviset arvot ja  rohkeus rakentaa tulevaisuutta eivät ole ristiriidassa keskenään. Ei se ole rohkeutta, että lähdetään jokaista tuulenpuuskaa seuraamaan. Rohkeutta on pitää kiinni kestävistä arvoista muuttuvan maailman keskellä ja rakentaa tulevaisuutta tältä pohjalta. Kristillisdemokraatit on arvopuolue, joka lupaa äänestäjilleen arvotakuun. Saat sitä mitä tilaat, kun äänestät kristillisdemokraatteja.

Pari viikkoa sitten osallistuin Keravan Laurean vaalipaneeliin ja minulta kysyttiin, miksi juuri minua kannattaisi äänestää. Niin, miksi? Olen aidosti erilainen vaihtoehto ja mikäli tulisin valituksi eduskuntaan lupaan toimia sen pohjalta, mikä on oikeaa ja mikä on totta.

En etsi massojen suosiota, en pyri miellyttämään. Konservatiivisten ja kristillisten arvojen soisi kyllä nauttivan yhteiskuntamme suosiota, sillä ne tuovat menestyksen tälle maalle. Näitä arvoja ovat esimerkiksi perheiden ja avioliiton arvostaminen, ihmisarvon tunnustaminen (koko laajuudessaan), toisista välittäminen ja epäitsekäs auttaminen. Ei ole toista puoluetta, joka näin vahvasti ajaisi ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa.

Mäntsälän kirjastossa järjestettiin viime kuussa vaalipaneeli, jossa etsittiin ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin ja minä korostin arvojen tärkeyttä. Arvot vaikuttavat erittäin paljon poliittiseen päätöksentekoon, joten arvojen merkitystä tuskin voi ylikorostaa. Väitän, että liberaalilta arvopohjalta tehdään ratkaisuja yksilökeskeisesti ja etsitään ”omaa hyvää”, kun taas konservatiiviselta arvopohjalta etsitään koko yhteiskunnan etua eli kaikkien parasta. Kristillisdemokraatit rakentavat jatkossakin rohkeasti tulevaisuutta kestävältä arvopohjalta.
--
Julkaistu aiemmin Uusi Suomen Puheenvuoro-blogissani 2.4.2015