Sananvapauden takapajula 2017

Toukokuussa julkaistiin Mäntsälän paikallislehdessä mielipidekirjoitukseni sukupuolisuudesta. Siihen reagoitiin varsin voimakkaasti Mäntsälä- facebook-ryhmässä. Hälyttävää on se, että vaikka sukupuolineutraali avioliittolaki ei ole edes astunut vielä voimaan , nähdään miehen ja naisen välinen avioliittokäsitys syrjivänä. Muun kuin sukupuolineutraalin avioliittokäsityksen kannattaminen julkisesti on ei-toivottavaa ja muka suvaitsematonta.

Absurdeinta ja asiattominta kyseisen facebook-ryhmän kommentoinnissa oli se, että ammatillinen pätevyyteni kyseenalaistettiin täysin (ei saisi päästä nuorten pariin, saastuttamaan näiden mieliä..) Kommenteissa vaadittiin myös entistä työnantajaani antamaan vastine kirjoitukseeni liittyen ja oltiin huolestuneita siitä, onko mielipidekirjoitukseni sisältämiä ajatuksia kerrottu myös rippikoululeireillä. Kirkon virallisen linjan ja tunnustuksen mukaan olen kirkon töissä toiminut, en ole opettanut avioliitosta omiani.

Jos facebook-ryhmän kommenteissa olisi kyse vain yksittäisten ihmisten ajattelemattomuudesta, niin en edes käyttäisi aikaa koko asian julki tuomiseen. Kyse ei ole poikkeuksesta, vaan säännöstä mitä tulee avioliittolain uudelleen määrittelyyn. Vanhasta näkemyksestä tulee käytännössä lainsuojaton ja sen kannattajista liki rikollisia. Pedofiileistahan sanotaan, että heitä ei saa päästä nuorten pariin, nyt samaa sanottiin voimassa olevan avioliittolain kannattajasta. Raju rinnastus, mutta niin oli heittokin. Kommentoijat olivat aikuisia ihmisiä, omilla kasvoillaan. Yhdessä kommentissa uhattiin lakata tukemasta seurakunnan toimintaa, jos se ei ota irtiottoa kirjoitukseni sisällöstä. 

Miehen ja naisen välinen avioliitto ei ole syrjivä, sen kannattaminen ei ole syrjivää eikä riistä sinulta ammattiosaamistasi tai oikeuttasi harjoittaa laillista ammattiasi ilman painostusta. Aiemmin kirjoitin Pohjois-Irlannin tapauksesta, jossa leipomon omistaja tuomittiin syrjinnästä kieltäydyttyään tekemästä kakkua tekstillä: ”tue homoliittoja.” Lue se täältä:http://susannakoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195483-milloin-on-suomen-...

Nyt on aika havahtua toimimaan avioliiton parhaaksi ja varmistaa se, ettei Suomesta tule vuonna 2017 ahtaan sananvapauden takapajula.  Nyt rohkeasti eteenpäin hyvän asian edistämiseksi, älä pelkää.

http://www.aitoavioliitto.fi/kansalaisaloite.html

--
Julkaistu aiemmin Uusi Suomen Puheenvuoro-blogissani 15.6.2015