Suomi, älä elä velaksi

Suomen taloudellinen tilanne on varsin huolestuttava. Kristillisdemokraattien vaaliohjelmassa kuvaillaan tilannetta seuraavasti: "Suomi on pahasti velkaantumassa. Julkishallinnon velka suhteessa kansantuotteeseen on ylittämässä EU:ssa määritellyn ylivelkaantumisen rajan 60 %. Julkisen sektorin velka nousi kymmenessä vuodessa 64,8 miljardista eurosta 110,4 miljardiin euroon vuoteen 2014 mennessä."

Velkaantuminen on saatava hidastumaan, jotta tulevaisuuden Suomessa olisi hyvä elää ja olla. Kristillisdemokraattien vaaliohjelmassa painotetaan, että velanoton vähentäminen jaksotettaisiin useammalle vuodelle, jotta talouskasvu olisi mahdollista ja heikoimmassa asemassa olevien taloudellista tilannetta ei horjutettaisi entisestään.

Uskon, että pitkäjänteisillä ja vastuullisilla ratkaisuilla Suomen taloudellinen tilanne korjaantuu ja silloin julkisten palveluiden laatu ei heikkene. Näitä ratkaisuja ovat muun muassa yrittäjyyden edellytysten parantaminen, vientiin panostaminen ja kustannustehokas sote-järjestelmä. Tulevan eduskunnan tärkein kyky on tehdä päätöksiä Suomen parhaaksi ja Sinä päätät miltä pohjalta nuo päätökset tehdään, muista siis äänestää (kristillisdemokraatteja) viimeistään 19.4.
--
Julkaistu aiemmin Uusi Suomen Puheenvuoro-blogissani 7.4.2015