Uskalla yrittää

Uskalla yrittää! Lähipiiristäni alle kolmikymppinen mies lähti yrittäjäksi. Hänellä oli taitoa ja visio. Vanhempi, kokenut yrittäjä varoitteli häntä yrittäjänä olemisen vaikeuksista ja tuhahteli koko ajatukselle. Onneksi oli niitäkin, jotka tsemppasivat häntä uuden kynnyksellä ja näkivät uhkien lisäksi myös mahdollisuuksia. Hän työllistää nyt itsensä ja osan vuodesta myös muita ihmisiä. Ilman rohkeutta olisi idea yrityksestä jäänyt toteutumatta.


Viime vuoden keväällä olin opettajan sijaisena alakoululuokassa ja törmäsin yrityskylä- asiaan, kun oppilaat tekivät ennakkotehtäviä yrityskylä-retkeen liittyen. Yrityskylässä oppilaat pääsevät tutustumaan yrittäjyyteen monipuolisesti, niin yrittäjän kuin kuluttajankin roolissa. Oivallinen innovaatio! Mäntsäläläisessä yläkoulussa on yrittäjyysluokka ja olen ilolla seurannut heidän järjestämiään tempauksia, kuten kahvituksen järjestämistä influenssarokotusten yhteydessä sekä optikkoliikkeen näyteikkunan somistamista. Oppilaat saavat hyviä eväitä tulevaisuuden työelämään ja ehkä ainakin osasta heistä tulee tulevaisuuden yrittäjiä ja toistenkin työllistäjiä.

Yrittäjyyskasvatus on tärkeää tulevaisuuden kannalta, hyvällä asenteella pääsee pitkälle. Se on nähty!
 

--
Julkaistu aiemmin Uusi Suomen Puheenvuoro-blogissani 13.2.2015