Poistettu kirjoitus: Kiusaamisen vastustamisen varjolla

Uusi Suomi poisti tämän tekstin 5.1.2021., ja syyksi ilmoitettiin asiattomuus. Tällä kertaa ei poistettu vain tekstiäni, vaan nyt vietiin myös kirjoitusoikeuteni US-blogiini. Joudun kysymään, eikö Suomessa saa edes kysyä, että eikö pojan vartalo alleviivaa sitä, että henkilö on sukupuoleltaan mies? Kysynpähän vaan.

Näin kirjoitin:

Yle uutisoi 29.12.2020. siitä, kuinka  Urheilugaala nimesi vuoden esikuva-ehdokkaaksi sukupuolirajoja rikkovan lahjakkaan nuoren  urheilijan, Jere Nyströmin. Joulukuun alussa 16-vuotias Nyström kirjoitti Instragramissa olevansa transnainen.

Ylen uutisen otsikossa käytetään ilmaisua ”tyttö pojan vartalossa.” Taas mennään gender-ideologian ihmemaahan. Mitä on olla tyttö? Onko se jokin kehosta riippumaton ominaisuus? Eikö ilmaisu ”pojan vartalossa” alleviivaa sitä, että henkilö on sukupuoleltaan mies? Toimittajilla ei ole halua, eikä usein ymmärrystäkään pitää erillään käsitteitä sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti. Kyseessä ei ole enää uutinen, vaan kannanotto uuden, aattellisen sukupuolikäsityksen puolesta. Ja sekään ei ole enää uutinen. Vaan vanhanen..

Uutisessa kerrotaan Nyströmin joutuneen kiusaamisen kohteeksi identiteettinsä ilmaisemisen vuoksi . Se on tietenkin ikävää, ja tuomittavaa. Kiusaamisen vastustamisen varjolla tuodaan valitettavasti trans-aate sisään. Kiusaaminen ei lopu sillä, että kiellämme biologian.

Urheilugaala on valitettavasti lähtenyt mukaan sukupuolipolitiikkaan. Sukupuoleen perustuva ”lokerointi” on urheiluun sisäänkirjoitettua, koska ihmiset tuppaavat olemaan naisia tai miehiä. Ei auta, vaikka kuinka toistelisi, että eletäänhän me jo 2021-luvulla.
Urheilussa on eri sarjat miehille ja naisille, koska he ovat erilaisia. Tarkoituksena ei ole syrjiä ketään, vaan päinvastoin huomioida molemmat sukupuolet ja antaa tasa-arvoiset mahdollisuudet kilpaurheilla. Perkaan tätä Ylen uutista lisää Toisia aatoksia-podcastissani.

Urheilugaala pidetään 14.1.2021. Mitä nostetaan silloin esikuvaksi?
Tuleeko poikkeavasta sukupuoli-identiteetistä silloin palkitsemisen peruste? Milloin muuten on Urheilugaalassa palkittu poika siitä, että hän on poika, tai tyttö, koska hän on tyttö?

Kysynpähän vaan.

130803969_198891481838275_8177174826266811089_n(1).jpg