Kirkolliskokouksessa kuultua

7.11.2017

Kirkolliskokouksessa jälleen kerran keskusteltiin kirkon avioliittokäsityksestä ja vihkioikeudesta.
Erikoinen kuvio toistui. 7.11.2017 kirkolliskokouksen varapuheenjohtaja Seija Kuikka keskeytti Niilo Räsäsen puheen siitä, miten Raamattu suhtautuu samaa sukupuolta olevien suhteisiin. Arkkipiispa Kari Mäkinen keskeytti Leif Nummelan tämän puhuessa 2.5.2017 kirkolliskokoukselle lapsen oikeudesta kasvaa äitinsä ja isänsä kanssa.

Niin sosiologinen, luonnonoikeudellinen kuin teologinen argumentti naisen ja miehen välisen avioliittokäsityksen puolesta katsotaan niin epäkunnioittavaksi, että niistä ei saa vapaasti ja keskeyttämättä kirkolliskokouksessa puhua. Voitte kuvitella sitä omantunnonvapauden laajuutta (kapeutta) mikä kirkossa vallitsisi, jos se muuttaisi avioliittokäsitystään. "Professori Helander esittää selvityksen johtopäätöksissään kirkolle kompromissia, jossa kirkko pitäytyy avioliittoon vihkimisessä nykyiseen käytäntöön, mutta hyväksyy samalla, että kirkon sisällä voi olla myös toinen teologisesti perusteltu toimintamalli vihkimisissä ja siunaamisissa. Tällöin kunkin käytännön kannattajat voivat toimia saman kirkon sisällä." https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/piispainkokoukselle-luovutettu-selvitys-kirkon-ei-pida-luopua-vihkioikeudesta/

Ensinnäkään, ei ole pätevää teologista argumenttia muuttaa kirkon avioliittokäsitystä (Niilo Räsäsen yritti tästä puhua kirkolliskokoukselle) ja toisekseen, ei ole mahdollista säilyttää omantunnonvapautta, joka takaisi papeille oikeuden pitäytyä naisen ja miehen väliseen avioliittokäsitykseen ja edistää sitä julkisesti. Se on nähtävissä jo nyt. Katso vaikka itse täältä: Kohdasta 1h 38min.

https://www.youtube.com/watch?v=UGcSrthCKq8&app=desktop