Kun tavallisesta tulee epäilyksenalaista

6.10.2017

Hälytys-signaalien tulisi kuulua, savun hajun nousta nenään ja Ruususen herätä unestaan, kun tavallisesta tulee epäilyksenalaista. Avioliitosta alkuperäisessä muodossaan.. syrjintää.. sukupuolesta biologisena ominaisuutena..sortoa.. sananvapauteen luonnollisena osana kuuluvasta kritiikistä.. vihapuhetta. Kun tavallisista mielipiteistä ja näkemyksistä tai yksiselitteisistä faktoista tehdään "kiellettyjä", "laittomia", "radikaaleja" tai "vahingollisia" ja niiden esittäjät eristetään harrastuspiireissä ja työyhteisöissä. Joudutaan leirin ulkopuolelle. Sinne missä ovat outojen näkemysten esittäjät ja joiden seurassa toiset eivät halua näyttäytyä, jottei kukaan luulisi heitäkin noiksi, väärillä mielipiteillä varustetuiksi kummajaisiksi.

Muut epäsuosion pelossa kiirehtivät irtisanoutumaan näkemyksistä, jotka eivät tosin koskaan heidän ollutkaan. "On heissä paljon hyvääkin", kuuluu hyväntahtoinen toteamus välimatkan päästä."
"Ei sinussa mitään vikaa ole, jos olisit hiljaa", toinen sanoo ja hieman säälien katsoo ihmistä, joka on astellut poliittisesti epäkorrektille alueelle. "Sinne sinä nyt menit homovihaajien ja transihmisten vastustajien leiriin. Itsehän me sinut tosin vietiin kauhean metelin säestyksellä, jotain sinä kyllä yritit sanoa ettet vastusta ketään.. mutta kun olet eri mieltä meidän kanssamme, niin pakkohan sinussa on jotain vihaa ja vastustusta olla. Senkin ihmisvihaaja!

Argumenttejasi emme kykene kuulemaan, siihen olemme liian vakuuttuneita eettisestä pahuudestasi ja omasta hyvyydestämme. Olemme niin täynnä omaa suvaitsevaisuuttamme, että meitä kiusaa toisenlaiset ihmiset -ne, jotka ovat meidän kanssamme eri mieltä. Sinä olet niistä pahimpia. Aina olet eri mieltä ja et edes yhtään häpeä."

He katsovat sinua avaimen reiästä ja syyttävät yksipuolisesta kuvasta.

Kun tavallisesta tulee epäilyksenalaista, on demokratia niiden, jotka hallitsevat käsitteet ja kielen. Ne, jotka antavat tasa-arvolle, vihapuheelle ja suvaitsevaisuudelle omat merkitysisällöt ja ajavat ne valtamedian, lainsäädännön ja yleisen mielipiteen muokkauksen keinoin kansalaisten mieliin ja vallitsevaksi normistoksi. Mitä huomaamattomampaa, sitä tehokkaampaa. Kuin kansalaiset olisivat ihan itse nämä ajatuksensa löytäneet. Kuinka ovelaa ja kuinka petollista.

Pian huomaat olevasi syytettyjen penkillä,jonka rakensivat ne, joilla on kieli vallassaan. Joka muokkaa kieltä, muokkaa ajattelua, joka muokkaa ajattelua, muokkaa yhteiskuntaa.. ja usein juuri silloin, tavallisesta tulee epäilyksenalaista.Tavallisesta kansalaisesta tulee epäilyksenalainen. Jotain on silloin mennyt pieleen ja pahasti.
 

Leirin ulkopuolella ei ole ehkä suosiota, mutta siellä ei ainakaan huono omatunto vaivaa.