Flirttailua totalitarismin kanssa

Helsingin Sanomat uutisoi 3.8, että poliisi harkitsee tutkinnan aloittamista Päivi Räsäsen kirjoituksesta.

Kansanedustaja Päivi Räsänen kritisoi kesällä Twitterissä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon osallistumista seksuaalipoliittiseen Pride-tapahtumaan. Twiitissä oli myös kuva Roomalaiskirjeen kohdasta, missä suhtaudutaan kielteisesti samaa sukupuolta olevien välisiin suhteisiin. Se, että kansanedustaja Räsäsen avoin kirje Arkkipiispa Tapio Luomalle nousi julkisuuteen, oli yhdenlainen voitto sanan- ja uskonnonvapaudelle. Kansanedustaja Räsästä haastateltiin eri medioissa ja siten tällainen poliittisesti epäkorrekti näkemys tuli julki näyttävästi. Ei siis ihmekään, että Räsästä vastaan hyökättiin monesta suunnasta, koska ainoasta oikeasta ja sallitusta mielipiteestä poikkeaminen Helsinki Pride 2019 -tapahtuman läheisyydessä oli suorainen synti näennäisen avaramielisyyden kannattajien silmissä.

Mediamylläkän jälkeen oli odotettavissa, että mielipiteenvapautta yritetään tämän aihepiirin osalta kaventaa. Eihän Suomessa vuonna 2019 voi olla enää mahdollista, että joku siteeraa Raamattua ilman sateenkaarilaseja, ilman seurauksia. Sananvastuun kannattajat puolustavat somessa sitä, että Päivi Räsäsen kirjoituksesta on tehty tutkintapyyntö.

Milloin Raamatusta tuli Suomessa laiton kirja tai milloin tuli konservatiivikristittynä elämisestä rikollista? No, eihän niin ole tapahtunut. Mutta kun homofobia ym. pilkkaavat leimat eivät ole hiljentäneet Räsästä, eikä kaikkia muitakaan konservatiivikristittyjä, on pehmeästä pakottamisesta siirrytty kovempiin totalitaristisiin keinoihin. Nyt yritetään vähintään saada näyttämään siltä, että Raamatun opetus seksuaalisuudesta olisi laitonta ja että olisi parempi tosiaan olla hiljaa ja hyväksyä homonormatiivisuus ja gender-ideologian oletettu ihanuus. Vaikeneminen on vähimmäisvaatimus,vaikka suositeltua olisikin edistää sateenkaariliikkeen agendaa ja arvoja. Voi Räsänen, minkä teit..

Tutkintapyyntöä Päivi Räsäsen twiitistä voisi otsikkotasolla kuvailla näin: Viimeisin vaientamisyritys, Räsäsen ajojahti saa lisäkierroksia tai vaikka näin: Raamatun siteraaminen ei ole rikos, miksi siis tuhlata poliisin aikaa?

Avioliittolain muutos astui voimaan 1.3.2017 ja sen jälkeen on nopealla tahdilla kehittynyt vihamielinen ilmapiiri, jossa erityisesti Raamatun opetuksiin sitoutuvat kristityt eri tavoin pyritään hiljentämään. Se on ikävä seuraus avioliittolain muuttumisesta, sillä se mitä Raamattu sanoo Jumalan tahdon vastaiseksi ja häpeäksi, sitä liberaalit tahot nimittävät tasa-arvoksi ja rakkaudeksi. ”Tasa-arvoinen” avioliittolaki haastaa uskonnonvapauden, niin meillä kuin muualla.

Kenenkään ei tarvitse elää konservatiivikristittynä tai tunnustaa kristillistä uskoa, mutta tätä oikeutta ja vapautta ei saa poistaa niiltä, jotka niin tahtovat tehdä. Tutkintapyyntö tulisi hylätä perusteettomana pikimmiten ja myös uutisoida siitä isosti. Näin varmaan tapahtuukin, vaikka jälkimmäisestä en ole niin varma.

Luettuani siitä, että Päivi Räsäsen Pride-kritiikistä on tehty tutkintapyyntö, pidin sitä ensin absurdina tekona ja naurahdin moiselle kiusanteolle. Siinä on kuitenkin kyse  vakavista asiasta, sillä on on demokratian ja ihmisoikeuksien vastaista esittää kristillinen seksuaalietiikka laittomana ,ja vaatia sitten poliisia puuttumaan sellaista tunnustavan kansalaisen vapauteen ilmaista uskoaan. Ensin tietenkin on maalattava kuva, jossa paha kristitty polkee vähemmistön oikeuksia. Millään vähemmistöllä ei ole kuitenkaan oikeuttaa kieltää ketään julkisesti tunnustamasta kristillistä vakaumustaan.

Räsäseen kohdistunut hyökkäys on todellisuudessa hyökkäys myös jokaista kristittyä kohtaan, joka tunnustaa raamatullista kristillisyyttä. Totalitarismi tulee hiipimällä,joka tekee sen vaikeammaksi huomata. Siihen on reagoitava ajoissa ja tuomittava kaikki yritykset kaventaa sanan- ja uskonnonvapautta. Päivi Räsäseen kohdistuva tutkintapyyntö on flirttailua totalitarismin kanssa.