Sananvapaus -vain sananhelinää?

Sananvapaus on hienoa asia, mutta vain jos se toteutuu. Sananvapautta ei tarvitse pelätä niiden, joiden näkemykset kestävät päivänvaloa ja kriittistä tarkastelua.

"Sananvapaudessa on kyse paitsi oikeudesta julkaista tietoja, myös yksilöiden oikeudesta saada tietää." http://www.sanomalehdet.fi/sanomalehtitieto/journalismi/sananvapaus Valtamedia toteuttaa tätä periaatetta varsin valikoidusti ja omien intressiensä (tai rahoittajiensa intressien) pohjalta.Esimerkiksi EU:n laajuisesta avioliittoa koskettavasta kansalaisaloitteesta ei ole tiedotettu ja näin ollen yksilöiden oikeus saada tietoa ei ole toteutunut. EU-aloitteesta voi lukea lisää tästä linkistä: http://www.mumdadandkids.eu/fi

Sananvapaus ei myöskään toteudu, jos asiallisia kirjoituksia poistetaan julkisuudesta sen tähden, että joillakin tahoilla on suuria vaikeuksia kestää avointa ja kriittistä keskustelua. Sananvapaus on sananhelinää, jos vastakkaisia näkemyksiä ei saa pitää esillä.


Aidon sananvapauden puolesta sananvapauden päivänä 3.5