Ei vapautta, rauhaa ja rakkautta, ilman kristinuskoa

12.8.2018

Seurakuntalainen-uutissivustolla kerrotaan Ruotsin pääministerin huhtikuisesta kannanotosta koskien uskonnolllisia kouluja: "Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin mielestä Ruotsissa ei tarvita uskonnollisia kouluja. Löfven sanoi puheessaan sosiaalidemokraattien puoluekokouksessa Göteborgissa, että kouluissa ei pitäisi olla mitään tunnustuksellisia piirteitä."

On käsittämätöntä, että Ruotsissa suhtaudutaan pääministeritasolla näin kielteisesti siihen, että kristittyjen perheiden lapset käyvät kristillistä koulua. Kristillisiä kouluja artikkelin mukaan on 45 ja lukioita 6.
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kristilliset-koulut-uhattuina-ruotsissa-paaministerin-mielesta-kouluissa-ei-saisi-olla-mitaan-uskonnollista/

Yhteiskunnan terve arvopohja rakentuu kristillisille arvoille, ilman niitä se murtuu.Länsimainen sivistys ja demokratia on rakennettu Raamatun arvopohjalle. Jos ei tätä tunnusteta, on tietämättömyys tullut täydeksi.

Kristinusko tunnustaa ihmisarvon hedelmöittymisestä hautaan. Se asettaa heikoimman etusijalle ja pienimmän suurimmaksi. Ateistinen, mukaneutraali yhteiskunta tuottaa huonoa hedelmää. Se hylkää hyveet ja ottaa vapauden vääryyden viitaksi. Se saa yläkoululaisen sanomaan vastaukseksi kehotukseen olla haukkumatta ikätoveriaan: "mä saan tehdä mitä mä haluun, kaikki ei vaan kannata." Ja jatkaa toisen nälvimistä. Lähimmäisen rakkauden periaate, mitäpä siitä jos se estää saavuttamasta hyötyä itselleen. Se saa parikymppisen miehen sanomaan pettämiseen usuttavassa tosi-tv-sarjan mainoksessa hieman alakuloisesti: "ei ole enää mitään rajoja." Kyllä ne rajat yhä on olemassa, sua on vaan kusetettu länsimaisen yhteiskunnan liberaalilla agendalla. Aidosti säälin tuota nuorukaista, jolta on pimitetty sukupolvensa tavoin kristilliset arvot ja niiden hyvät hedelmät. Jos haluat parasta ihmissuhdeantia ja seksiä, mene naimisiin! (Aitoon avioliittoon.) Tutkimusten mukaan naimisissa olevat harrastavat eniten seksiä. Ja jos kaikki avioliitossa menee päin mäntyä, kuten joskus käy, niin ehkäpä olet se siunattu, joka saa osoittaa ja vastaanottaa anteeksiantoa sitoutumisessa ja rakkaudessa. Näin matka jatkuu ja yhteistä elämää voi rakentaa turvaavien rajojen sisällä.

Yhteiskunta, joka tavoittelee onnea, iloa ja menestystä, ei saavuta niitä hylkäämällä kristinuskon arvoja vaan päinvastoin tervehtimällä niitä iloiten! Mitäpä tähän muuta voi loppuun todeta, kuin lisää kristillisiä kouluja Suomeen tai paremminkin tehkää kaikista kouluista kristillisiä. Kristilliset periaatteet ovat lapselle ja nuorelle parhaita eväitä elämän eväsreppuun.

Ruotsissakin se vielä huomataan, kun mädät hedelmät on syöty viimeistä suupalaa myöten.