Päivä, jolloin avioliitosta tuli lainsuojaton

Tänään 20.2.2015 Presidentti Sauli Niinistö vahvisti avioliittolain muutoksen ja sukupuolineutraali avioliittolaki tulee voimaan maaliskuussa 2017. 

"Tasa-arvo"- propagandan avulla Suomen kansaa hämättiin  tukemaan ja ajamaan avioliittolain muuttamista.
Avioliitosta alettiin puhua röyhkeään sävyyn; se on syrjivä instituutio, joka ylläpitää ihmisten epätasa-arvoa. Mikään näistä ei tietenkään pidä paikkaansa. Avioliitto on yhden naisen ja yhden miehen välinen liitto, joka kuuluu avioliiton olemukseen. Avioliitto on luonnollinen instituutio, joka takaa parhaiten lapsen oikeuden kasvaa biologisten vanhempiensa kanssa. 

Perinteisen avioliiton puolesta puhujat leimattiin homofobisiksi, suvaitsemattomiksi ja sivistymättömiksi tiukkapipoiksi. Media loi kuvaa, jossa vain vanhat ja hölmöt uskonnolliset ihmiset vastustavat avioliittolain muutosta.Totuus on toisenlainen, täysin toisenlainen.

Gallupit toitottivat kiihkeästi pitkin viime vuotta, että "suurin osa" tai "melkein suurin osa suomalaisista" on sukupuolineutraalin avioliittolain kannalla. Gallupit tehtiin pienelle joukolle eikä niistä hyvällä tahdollakaan pystynyt päättelemään "kansan tahtoa".

Yksityisissä keskusteluissa monet ihmiset sanoivat  minulle, etteivät uskalla enää sanoa mielipidettään ääneen. Eräs toimittaja totesi hyvin eräässä radio-ohjelmassa tähän tapaan: "miehen ja naisen välisestä avioliitosta on tehty perversio, jonka kannattamisesta on tullut häpeällistä."

Avointa keskustelua avioliitosta ja sen olemuksesta ei ole käyty. Keskustelua rajattiin ja puhuttiin sivuseikoista; "ei kaikki saa lapsia, joten onko heidän avioliittonsa oikea" tai "sinun mielestäsi siis yksinhuoltajat ovat pahoja ihmisiä". Tämänkaltaisesti keskustelua ohjattiin sivuraiteille, jottei edes vahingossakaan pohdittaisi itse avioliiton olemusta tai lapsen oikeuksia.

Sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajat perustelevat lain oikeellisuutta mutu-tuntumilla  ja miltä sinusta tuntuisi?- kysymyksillä. "Miltä sinusta tuntuisi, jos joku sanoisi, ettet voi mennä naimisiin? Avioliitto-kysymys on laajempi ja sitä ei voida arvioida vain minun tunteiden pohjalta."

"Etkö rakastaisitko  lastasi, jos hän olis homo? Hei hetkonen, miten tämä hypoteettinen kysymys liittyy avioliittolainsäädäntöön? Emme puhu nyt kyvystäni rakastaa mahdollista lastani, joka olisi mahdollisesti homoseksuaali. Ja kyllä, rakastaisin ja pliiz takaisin asiaan."

Avioliittolain muutoksessa on kyseessä radikaali avioliiton uudelleen määrittely, ei sen laajentaminen.
Uusi avioliittolaki voimaantullessaan sotii vastaan lasten oikeutta kasvaa biologisten vanhempiensa kanssa  ja lailla vahvistetaan lapsen lähtökohdaksi se, että joku voisi aina korvata joko hänen biologisen äitinsä tai isänsä. Lapsivaikutusarvioita ei tehty, koska aikuisten "oikeudet" asetettiin lapsen oikeuksien edelle. Adoptiolainsäädäntöä tullaan muuttamaan siten, että myös samaa sukupuolta olevilla olisi oikeus ulkoiseen adopitoon. Adoptoidulle lapselle se tulisi merkitsemään sitä, että hänen sosiaaliset vanhempansa eivät ole enää kahta eri sukupuolta.

Avioliiton palauttaminen yhden naisen ja yhden miehen väliseksi avioliitoksi on mahdollista. Kansalaisaloite siihen liittyen on tulossa. Avioliiton uudelleen määrittäjien on turhaa sanoa, että "ei noin voi tehdä", koska he itse uskovat, ettei ole mitään pysyviä instituutioita. Avioliiton voi määritellä siis uudestaan -ja palauttaa se ennalleen; yhden naisen ja yhden miehen väliseksi avioliitoksi. 

Avioliitosta on tullut lainsuojaton. Sen ei  tarvitse olla niin.
--
Julkaistu aiemmin Uusi Suomen Puheenvuoro-blogissani 20.2.2015